hétfő, május 21, 2007

fuckin' flies

meghulyulok ezektol a szemet legyektol. rengeteg van beloluk.

az utobbi ket napban a szena betakaritasa jatszotta a foszerepet. par szo a temarol.
van 3 nagyobbacska mezonk, amin no a fu es allatokat sem engedunk ra legelni. ezeket a kanalis segitsegevel el is tudjuk arasztani vizzel. egy evben aszem 3x kaszaljuk le a fuvet. most volt az ideje az elsonek. amikor mar boven derek folottig er, rakuldjuk a traktort, az meg lenyirja. masnap ujravegig kell menni rajta es megforgatni, h a nap kiszaritsa rendesen. harmadnap a traki szep sorokba rendezi, majd egy masik gep menet kozben balakat csinal belole. ahogy megy elore a soron osszegyujti magaba, osszesajtolja, megkotozi es kidobja. egy ilyen bala kb. 25-30 kilo, attol fuggoen h mennyire szaradt ki. okes. felsorakozva fekszenek a szenabalak, ilyenkor jon a traki seggebe kapcsolva egy platoskocsi, oldalara illesztve egy piros szorny. szornyunk 4 meter magas, kereken gurul es lancos fogaskerekkel szedi fel a szenabalakat a foldrol, majd a 4 meters magasbol rakopi a platora. ott ket harom ember pedig rendezett sorokba teszi. az elozo postban lathattok egy kepet, igy konnyebb elkepzelni, meg megerteni h miert is kell ien kurva magasbol magunkra dobaltatni ezeket a fukockakat.
miutan a plato megtelt bevisszuk a pajtaba es egy masik gep, egy kb 40 fokban megemelt futoszalag segitsegevel felpakoljuk.
nnna errol szolt az elmult ket nap. jo moka volt. a kellemetlen csak az amikor az izzadt testedre ratapad a szenapor es viszket meg kellemetlen. plus a fenykep kedveert egyik srac 2 marekkal a fejemre is szort, amit nem keves ido volt kimosni a hajambol.

Nincsenek megjegyzések: