péntek, június 20, 2008

fete au Mas de Granier

júni 28, 2008

minden évben egyszer nyílt nap van a kommunában. eljön vagy 100 ember a faluból, a vásárlóink, beszállítóink, barátaink.
a program ugyanaz évről évre.
mi feldíszítjük a farmot, virágokat, színes szalagokat tűzünk a falakra, nyilakat a fákra, hogy mi merre,
16.00-tól elkezdenek szivárogni az emberek. körbevezetjük őket, megmutatjuk a kerteket, az állatokat, a konzervgyárat. mert olyan is van.
ezt úgy 19.00-ig műveljük, majd együtt vacsorázunk. hatalmas jókedvvel kajálnak a franciák. sztem ez egyik kedvenc időtöltésük. sziget feling van, ahogy az asztalok között kóválygok, hozok nekik kenyeret meg mindent amit látok, hogy szükséges lehet. tavaly még 0 szókinccsel is igen jól mulattam, angolul eldumázgattam jópár vendéggel. idén remélem még több embert meg tudok majd ismerni.

21.30-kor kezdődik a koncert. tavaly 2 banda is volt. az egyik a kommuna zenekara. szerintük cigány zenét játszanak, sztem csak unalamas nyekergést, ami ráadásul erőltetett is. ha nem feszülnének rá erre a balkán életérzésre, hanem csak muzsikálnának sokkal élvezhetőbb lenne.
nah, de minek is írok róluk, idén ők úgysem jönnek.
jön viszont Dr. Bajan. finomlelkű antikomcsik rá se nézzenek a weboldalra, mert tuti levágja az agyuk a szíjat.

Emotional, raw, savagely passionate and virtuoso all at the same time: sovietabilly is modern urban folk music Dr. Bajan-style

ezt írják magukról. remélem vmi leningrad cowboys-os lesz. :D

egész éjjel dínom-dánom, koncert után amikor már a népek is hazamenek, akkor magunknak toljuk mp3-ról. én majd berúgok mint a csacsi. egy üveg vilmos félre is van téve. jippie...

ma egyébként péntek van. annak is a reggele. 08.32. elég korán. péntek lévén takarítás lesz ma. besegítek itt a háznál, majd nekiállok a lk-nak. muszáj átrendeznem kicsit, mert nem férek el. el sem tom képzelni mi lesz itt ha jön t. mindegy. nem pánikolok.

Nincsenek megjegyzések: