csütörtök, szeptember 11, 2008

my dear diary

kedves naplóm...

tegnap munka után összeverődtünk 3an, fecó, sinkó, és moi. a terv a következő volt. új bringánk demo gumiját lecseréljük egy strapa és kontra bíróra. mindezt szerszámok és tapasztalatok nélkül, sörtől vezérelve egy benzinkút oldalában, ami nem egy kies lugas, de jobb mint a tesco parkoló plusz van levegő.
útiránynak az örsön lévő panelházak aljába beágyazódott bringásboltot vettük. a shopkeeper nagyon barátságos volt, kb mint egy rancor a jedi visszatérből. (jabba kis házikedvence, de luke azt is tönkreteszi.)

megvettük a külsőket, kerstük egy kies omv kútat, beleágyaztuk magunkat az oldalába, felszerelkeztünk 3 sörrel és nekiálltunk lefejteni a megkopott külsőt. célszerszám nem lévén a végén már haraptuk a gumit. fecó és én a tescoba mentünk vigaszért és keréklefejtő kézikészülékért. olyat pont nem árulnak. mire visszaértünk sinkó már végzett a sajátjával és az enyémet fejtegette, mint unatkozó nyugdíjjas a keresztrejtvényt egy esős vasárnap. nagy nehezen megbírkózott a feladattal. addigra fecó lelépett, mi pedig magunkra maradván befejeztük a hadműveletet. nem maradt más hátra, mint feltölteni levegővel csoffadt kis belsőnket. de ezért választottuk szerelésünk helyszínéül a kútat.

nah hogy rohadjon meg... a levegő gyorsan hagyta el a gumit az újonnan keletkezett 4 lyukon, amit az operáció közben sikerült vágnunk fekete testébe. ott áltunk fülig szarosan, 2 bringával 0 működő hátsó kerékkel. külsőnk volt vadi új, belsőnk meg mint az ementáli. ok. tesco nincs messze, beugrottunk belsőért. a készletük egy méretre korlátozódott. 16-os belsőt lehet kapni. remek, mert így nem zavarodtunk össze, mivel fingunk nem volt, hogy a mi kerekeink milyen számra hallgatnak. vettünk 2-t. parkolóban hozzápróbáltuk. kb fele akkora mint a mtb kereke. remek. ha felfújjuk akkor még hullahopp karika lehet belőle...

ennél a pontnál már kezdtünk megfáradni. mi legyen? hazatoljuk? megfutamodjunk? vagy elmenjünk az árkádba a hervisbe, ahol tutira van megfelelő belső. tudakozót felhívtam, meddig van nyitva az árkád? 2100-ig. 21 percünk van. ha toljuk a bringát tuti nem érünk oda. ha csak a maradék söröket toljuk útközben magunkba akkor van esélyünk. célfotóval. bringa lelakatol, nyúlcipő felhúz. amikor megláttuk a shoppingcenter épületét vérszemet kaptunk. söröket leraktuk egy kapualjba, majd kezdetét vette egy ágyúgolyó futam be a boltba. zárás előtt egy perccel már mienk volt a 2 új belső.

visszafelé ráérősen magunkhoz vettük imént elhagyott üvegeinket. szemmel láthatólag senki sem ivott, vizelt, töltött bele semmit. cigi és séta a zuglói estében. a kútnál már szinte a nevünkön szólítottak. 3 órája basztuk már ott a rezet. külső leszed, belső berak, külső visszatesz. első áldozat sinkó bringája. utolsó fázis legvége, feszegeti, majd "pissssssssszzzzzzzzzzz". bazzz ez megint kilyukadt. kompresszorra rákötöttük. egy deci levegő nem marad meg benne. kerék talákozása a pázsittal, force of impact 10 G.

én bringám került sorra, közben befutott sinkó cimbije, aki a bringát darabokba bevágta az autójába. művelet befejeződött. az én hátsómban megmarad a levegő. (hinnye ez érdekesen hangzik....mindegy) visszatettem a kereket. sinkóék elszelelnek az autóval.

rápattanok a bringára, tekerek egyet, semmi. rosszul tettem fel azt a k kereket, a láncot nem fűztem át. irgum burgum, de legalább a kerékben még van levegő. ülést leeresztettem, akkor rollerezni fogok. flintstone családból ismerős mozdulatokkal hajtva a biciklit elindultam haza. félútan már a felnin gurultam. az a belső is megadta magát. akkor tili-toli. otthon fához láncolás, kézmosás, vmi agresszív pc játék, hullahegyek és dodo.

apró szösszenet még pluszba. amikor a belsőket vettük volt pofám a pénztárosnőtől kérni egy doboz cigit. isten látja lelkem, ő kérdezte,
- hogy még valamit?
- igen, sötétzöld pall mall-t.
felnéz.
- az nincs. de van világos zöld.
- én sötét zöldet kérek.
- de olyanom nincs. vagy van, de az hosszú. jó lesz a hosszú?
- nem. nem lesz jó. rövidet kérek.
- de nekem nics olyanom. VAN VKINEK SÖTÉTZÖLD PALLMALL-je?
persze senki sem figyelt fel, pláne nem maga a cigarettás doboz és hogy hogy nem nem sétált oda magától.
- miért nem vesz 2 világos zöldet, ha egyszerre szívja, akkor ugyanolyan erős, mint a sötét.
- milyen igez, de miért nem ad el nekem egyből 4-et és ön lesz a hónap dolgozója.
ebben maradtunk, kiegyeztünk egy világosban. azt gondolnám, hogy a fogyasztói lét oda vissza működik... nem csak addig amíg odaadod a pénzed, akkor is, amikor a terméket kéred.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nem semmi. és mikor leszel már ...
nem mondom, de tudod ;-)

Szuper65 írta...

az isten tegyen a kopaszok közé :)

nem leszek. punktum.

ács leszek mint józsef és elveszem máriát h az isten bassza meg

- elnézést a hívőktől...