szerda, április 18, 2007

longo mine, part one, az ut fele...

0.-ik nap
hajonaplo figyelem, 0600
reggel 6kor ocskost felhivtam, na mizu? atjossz oszt megyunk tescoba? aaaa, inkabb induljunk delutan. okes, addig is van meg bucsuzkodni valom.
tomi ocsem befutott 11 korul, megjott peti is. gebasz van a biztositassal. kis panik, gyorssegelyhivas, megoldodas. bementunk apuhoz a korhazba. szegenykem nagyon nincs jol.kivettek a lepet, mintha neki nem is kellene. jobbulast apu....
bementunk a tescoba, vettunk kolbaszkat, turo rudit, unicumot (pedig aztat utalom), vilmos kortet...
hazaautokaztunk, tomi mar komazott. telipakoltuk a kocsit a cuccaimmal, felkotottuk a biciklit a csomagtartora, megalltunk meg a kozeli bringa boltban, venni szerszamot. majd rajottem h nincs nalam egy euro sem. haza a penzert es on the road again.
ocskos vett nekem feltolto kartyat, szoval a regi szamom fog elni innentol. az uj majus 5-ig halott marad. ha vkinek vmi extra fontos kozlendoje van, irjon sms-t : 06-20-462-83-63. hivni ne hivjon, ugyse veszem fel.

hid a gephaznak 1700
kazanokat feltolteni, teljes sebesseggel (120 km/ora) elore.
sikerult a delutani csucsban elindulnunk, az autopalyan pedig belefutnunk egy hosszu dugoba. kivancsi voltam ezuttal mi fogja vissza a haladasunkat ily-ennyire, nos egy szenne egett kamion torlaszolta el a fel utat. a tuzoltok a korlatnak dilve cigiztek a meg fustolo roncs mellett. (lehet emiatt egett ki)

hid az utasoknak 2030
kedves utasaink, feltunt elottunk draga hazank szele. letenye itt tornyosul elottunk, kerjuk hivjak fel szeretteiket, keszitsek ki a melletuk uloket es a passportbitte-t es hagyjuk magunk mogott kis hazank goronygyos utjait.az orszagbol siman kiengedtek.

hid az utasoknak 2045
kedves utasaink, ellenseges horvat egyenruhas, marcona kinezettel motozasast fog vegrehajtani artatlan testukon, kerem mukodjenek kozre.
vmiert kiszallitottak a kocsibol, gyanusan mergettek...
- van marihuana maguknal?
- nem hasznalunk...
-ha en talalom meg nagy bajban lesznek
-nem fog talalni semmit, nincs mit eltitkolnunk.
- pakolja ki a zsebeit, a kesztyutartot, a hamutalat, cd tokokat...
az auto csomtartojaban olyan kaosz van h inkabb ugy dontott rontsuk meg az orszagat a legdurvabb drogokkal ha kell, de o azt mar at nem nezi. mehetunk.
horvat mokusok, nem vagytok tul jofejek eddig...

hajonaplo figyelem 2100
folytatjuk utunkat, horvatokon csak gyorsban atgurulunk. lecsuszva zagrabb mellett. semmi emlitesre melto, meg sotet is van

1. nap

hid az utasoknak 2400
szlovenia feltunt elottunk, lassuk mit tudnak.
-van vmi onoknel amirol a rendorsegnek tudnia kellene?
- nincs uram.
gyanusan mereget minket...
-jolvan mehetnek- int es ocsem mikozben elveszi a passportot ovatosan elindul. mivel el van foglalva az okmany biztos kezbevetelevel, nem veszi eszre szloven policeman2-t, amint hetykent atsetal gurulasnak indult autonk elott. en eszreveszem es vadul csapdosom ocsem karjat, majd policeman1 rakiabal ocskosre, policeman2 gyorsit leptein. na inkabb huzzunk amig jokedveben van es nem veszi zokon h mar a hataron amokfutasba kezdunk (atlag 4 km/oraval)

hajonaplo figyelem, 0200
szlovenia ugyanugy nez ki mint horvatorszag. sotetben az autopalyan szinte megteveszto a hasonlatossag. am az olasz hatar. mar ereztuk h ez vmi mas lesz. oszinten szolva bennem van egy kis felsz. eddig nem volt sok szerencsenk a hatarorokkel.
nnnna ezek igen vicces figurak voltak, meg sem kellett mutatni az utlevelet, fel libbentettuk, ok lebolintottak es usgyi bele az olasz alomba.
jott is a felismeres mar sokadjara, h a wilag sokkal sokkal nagyobb mint magyarorszag. tom h evidens, de amig el nem indultam otthonrol addig mint eletter nem is letezett mas. el sem tudtam kepzelni mas helyeket. van olyasmi volt ahol a masok elnek.most atvaltozott azza amit erdemes kiprobalni, megnezni, megfogni, meginni, megenni, megdugni.
velencebol nem lattunk semmit, padova mellett meg egy parkoloban alomra hajtottuk a fejunket. 800 km-t tettunk meg, kb 10 ora alatt. az ut kicsittobbmintfele.

kapitany a hajonaplonak 0230
aludnek, faradt is vagyok, de kurva kenyelmetlen pozokat talalok csak szundihoz.

kapitany a hajonaplonak 0800
ebredezunk. fogom a fogkefem es bemegyek a benzinkut wc-jebe. a tukorbol egy 30 evvel idosebb ember nez vissza. tollaszkodas utan on the road again. tisztara olyan mint a felelem es retteges, kiveve h nincs se drogunk se alkoholt nem iszom. (azaz annyiban hasonlit h megyunk A-bol B-be)

kapitany a hajonaplonak 0910
beneztem egy balkanyart, lementunk Bresciaba. ott se voltam meg. vissza az autopalyara. Genova messzi vagy te meg.
most ertem utol magam, itt vettem elo a naplot es irogatom bele gondolataimat. olaszorszagbol legalabb mar latunk vmit, hiszen a nap ragyogoan sut. az orszag ezen resze lapos es zold a szine. lattam nagyon klassz kastelyokat. eddig egyszer alltunk meg kajalni es egyszer aludni. kezdek ujra ehes lenni, de nem akarok a kocsiban enni, akkor mar inkabb leulnek a kisagi altal a kocsiban felejtett muslica csalogato sarga pokrocra itt nagy lapos es zold szelere es ott kajalnek. ez is lesz... csak jussak le errol az autopalyarol.

Nincsenek megjegyzések: