kedd, január 12, 2010

pulp fiction

kitalált történet következik.

olyan van rajta sapka/nincs rajta sapka féle. vagy sokkal inkább olyan, visszaéléses. de mint írtam nincs valóságalapja. a mostani vizsga ihlette...

3-an ülnek egy autóban. elöl egy tanuló, az anyósülésen az oktató, hátul pedig egy másik tanuló vár a sorára türelmesen. együtt átbeszélik a teendőket, ha majd eljő a viszgabiztos minden simán menjen.

- megnéztem ki vizsgáztat - mondja az oktató - szerencsések vagytok, írtó rendes hapsi. ismerem is. gyönyörű autója, egy hatalmas audi. szóval van mit a tejbe aprítania. nem fog szórakozni veletek.
- miért? mikkel szoktak jönni? - kérdezi a vezetőülésben ülő srác
- reggel viszgáztattam egy fiút, viktort. kávézás közben összefutottam a taggal, akihez ki volt írva vizsgára. ismerem őt is. megkérdezte tőlem, szted lesz nála boríték? mondtam nem hiszem, de ügyes fiú, felkészült, jól vezet.
- meglátjuk - válaszolta
- szóval, idejöttünk az autóhoz, a srác elmondta a szokásos mondókát, megkérdezte tőle a biztos, hogy mit jelent, ha kigyullad a műszerfalon az akkumlátor lámpa?
- hát, hogy elment a töltés és aksiról megy az elektromosság az autóban.
- ühüm. azaz...
- hát, hogy a generátor nem tölt.
- úgy van, és mi oka lehet annak, hogy nem tölt a generátor?
- ??? - ezt nem tudta a srác. majd végig vezették a pályát, mindent megcsinált, de a végén a műszaki ismeretekre hivatkozva megbukott.
- nemáááár, ezt a gecit - szólal meg a hátsó ülésen a srác - nem is tanultunk ilyet, tugya a faszom miért döglik be, bedöglik és kész, ki nem szarja le? nem autószerelőnek tanulunk.
- nah ez az. - kontrázik beszarva a másik wannabe driver
- sok minden lehet, elszakad az ékszíj, akármi, de a lényeg, hogy ilyenkor a legjobb, ha hagyod a dolgot, alázatosan ülsz szemlesütve és lehet hogy meggondolja magát. - magyarázza el a tanulságot az oktató
- hogy mi??? miért mi a faszomat képzel ez magáról? alázatosan szemlesütve? ki ez a pápa? isten? - akad ki a hátulülő
- nyugalom, ilyenkor a hőbörgés nem segít semmit.
- ennyi erővel megkérdezhette volna, hogy hányan haltak meg a titanicon névszerint, nem lehet bepanaszolni?
- úgyis neki hisznek. nincs értelme, aztán még ha elő is vennék, az összes vizsgabiztos tudni fogja, hogy én tettem keresztbe az egyik társuknak és elkaszálnák az összes tanulómat.
- hát velem ezt tuti, hogy nem lehetne megcsinálni. elküldeném az anyjába, mondanám, hogy olyat kérdezzen, ami benne van a tananyagban.
- nyugi fiam, majd betörnek téged is...

Nincsenek megjegyzések: