hétfő, október 08, 2007

radio ga ga

2007-10-02, 1408, markoc, haziko
nem sokminden foghato a videki reggelekhez. hetkor kimasztam az agybol, h elbiciklizzek a boltba es reggelire makos gubat kotyvasszak barataimnak. bringam egy fekete, rozsdas, minden tekeresnel nyikorgo nagypapabike. elottem haladt a „Pupak Pek” feher tilinkolos autojaval, minden sarkon megallva, azon az egy betonozott fo utcan amibol a falucska all. beertem a kovetkezo saroknal, udvariasan megszolitott, - pedig leri rolam h idegen vagyok, ezt egyebkent imadom a videki letben. minden nagyon baratsagos, en is ossze-vissza koszongetek bringazas kozben – vettem tole rengeteg kiflit, meg egy fel kilo kenyeret, mert a kiwink kurva valogatos…
a boltan beszereztem a daralt makot es porcukrot meg a tejet. otthon nekialltam kutyulni, addigra mar a tobbiek is talpon voltak. megreggeliztunk a verandan a kicsit csipos es egyben frissito szabad levegon. igy azert jol indul az ember napja.
eljottunk ide markocra, ma hal’ istennek nem almat vagdosunk. onkent jelentkeztem lindaval komposzt pakolasra. plus gereblyezesre. gereblyezni szeretek a legjobban. vagy 3-4 oran keresztul hordtuk halomba a lekaszalt gazokat vagy keszitettunk oriasi komposzt dombot. aljara egy vastag reteg lekaszalt fu, arra jon ra maga a komposzt, egy vekony reteg mesz – jot tesz a foldnek, belovi a ph-t – erre megint fu es kezdodik elorol.
ebedre lecso volt, deszertnek meg csaszarmorzsa. kiralyi sorunk van.
a koreografia egyebkent ugy nez ki, h 9 korul atjovunk ide, melozunk, 13-14 korul ebed, kicsi szunet es besotetedes elott meg vacsi majd biciklizes haza. abban a hatalmas kuriaban csak mi lakunk 4en. pedig elferne kb 60 ember is kenyelmesen.
-nna megjottek a gyermekek, egybol idegyultek korem es leszedtek a fejemrol a fulhallgatot es fatboy slimet hallgatnak. szuleik nem nezik jo szemmel ha a sracok nappal a hazban vannak, es ugy jott at h attol plane kivannak ha a szgepemet bamuljak, ugyhogy zarom soraim.

2007-10-06, szombat 1332, markoc, ocsem uton ertem
mivel sok nap kimaradt megint nehezebb a dolgom.
megismerkedtem tibi-vel, akinek tevekenysege kivallo pelda az onallo gazdasag megformalasara. allatokkal foglalkozik, par napja ellett le a diszno, 13 rozsaszin kismalac sertepertelt dagat teste mellett. szinte at lehetet latni a borukon.
tehen mama mellett is alldigalt egy borju, hagyta h simogassam okos fejet.
a reten birkak es kecskek legeltek, az udvaron baromfik szaladtak.
kiskutyak is nyivakoltak a porban, meg a szemuk sem nyilt ki. tibi aztan meg van aldva, ugy tunik a golya mindenfele allatot hozott a batyujaban neki.
megmutatta buszkeseget is, hatalmas fekete king galambot, hatszoros nemtom mien verseny gyoztes. mint megtudtam eme galamb parja annyiba kerul, mint a wilag legokosabb madara az afrikai szurkepapagaj. nem is rossz egy galambtol…
kesobbi beszelgeteseink soran az is kiderult, hogy embertelenul nehez talpon maradni es megelni a farmerkedesbol. naiv fejemben az elt, h ha lekoltoznek en is messze a fovaros zajatol talan eltunhetnek es elhetnek ugy ahogy en akarok, nem baszogatna semmi es senki, plane nem olyan gecik akik hivatalokban ulnek es nyakkendojuk van. ahogy hallom ez itt sem igy van. megtalalnak itt is mindenfele rendelettel, intezkedessel es ahogy a dolgok kineznek meg nehezebb lesz…

most ott tartunk, h egy oran belul megerkezik ocsem autoval es hazamegyunk. Linda, az ausszi kisasszony is velunk tart, vendegul latom par napra, bemutatom neki bp-et. aztan folytatja mar 8 honapja tarto utjan around the wold. most ki kell mennem palinkazni. folytatom…

uton, autoban, 1647 meg 159 km-re bp-tol
nos, ocskos megerkezett, ettunk finom husleves es gombat. kapott egy palmat, mi meg egy zacsko aszalt almat utravalonak. es most hazafele tartunk anyuhoz, aki finom vacsival var. onnan a lakasomba es el kell dontenunk h megjelenjunk e a palotai – cadik partyn. sztem bevallalom, meg akarom neki mutatni mien egy fasza underground night a capitalban. raadasul ott lesz egy tonna jobaratom, olyanok is mint lipi meg vicky akikkel ritkan lehet egyutt mulatni.
egyetlen dolog ami miatt nem volna bolcs dolog ez a mai buli, az az h holnap reggel 9kor talalka van es megyunk egymasra vadaszni apro festekgolyok segitsegevel. mindegy. legfeljebb faradt leszek. addig kell utni a vasat amig meleg. 15 nap mulva visszarepkedek a lakokocsimba, franciaorszagba, a kommunamba, barataimhoz, „csaladomhoz”.
hetfon pedig interju a tilosban. reggel 8-tol kb. fogalmam sincs mi a fenet mondjak. nna mindegy, majd hazudok vmit.
a lanyka itt ul mogottem, mi ocsemmel vakerunk mindenfele faszsagrol, szegenykem nem ert semmit. sugarhill gang-et hallgatunk, az legalabb az o nyelven szol. ahhh es megszolalt a message, imadom. nagyon jofej, elkezdte bokdosni a hatam es enekelni a „don’t push me, ’cause i am close 2 the edge”-t. :P

2007.10.08. hetfo, Tilos radio
http://tilos.hu/online/1w/mon/index.html

itt pedig a 2007.10.08. B het hetfo 0830, 0900, 0930-as adas..., hallgass ki...
koszi minden betelefonalonak, hallgatonak
pisz

Nincsenek megjegyzések: