csütörtök, január 15, 2009

before midnight

pár dolgot másként csinálok. például eszem kekszet. erre nem volt példa már rég. úgy hiszem, hogy kevés a nyálam ehhez a művelethez. ha választanom kellett eddig a doboz krémtúró és a másfél kiló háztartási keksz között, akkor mindig az elsőnél maradtam. még szerencse, hogy viszonylag ritkán jött ki úgy a lépés, hogy sarokba szorítottak ezzel a kérdéssel. most viszont elkezdtem kekszet enni. majszolom, miközben a pohár kakaó is a kezem ügyében. fő a biztonság.

más gasztró pálfordulás is történt. nem eszem például a gyomorforgatóból. ez a kellemes kis hely, a munkahelyemmel szemben levő étterem. a pörköltben találtunk már tojáshéjat, rajzszöget és anyacsavart is. a kiadós ebéd ott azt jelenti, hogy vonza a mágnes.
újabban rendszeresen főzök itthon, most éppen egy 3 napos milánói kúrán vagyok túl. mivel a tésztától besokaltam, rátérek a zöldségekre. a cukkiniig még sok víznek le kell folynia a torkomon, de a zöldborsó már a haverom és a bébirépára is mosolyogva kacsintok a polcok között haladva.

az alvásra fordított időmet is kitoltam 5-6 óráról 7-8-ra.  így nem csak kipihentebben ébredek, de időben is.

próbálom magamat szociális is aktívvá tenni, de a kinti minuszok nem kedveznek ennek a tevékenységnek. leghelyesebb ha megvárom, amíg a meleg becsalogatja embertársaimat ide és nem én megyek elibük.

kiolvastam egy remek könyvet és tervezem, hogy belefogok egy másikba. sajnos nincs ötletem, hogy melyiket válasszam. valami csajszisat akarok. ki is vettem a könyvtárból hármat. itt van anna frank naplója, de a borító alapján nem hiszem, hogy vad élvezetekkel tűzdelt story lesz. van még egy vékonyabb, serena mocskos, titkos élete. ez is napló jellegű, de ahogy gyorsan belelapoztam ez valami hogyan barkácsoljunk jellegűnek tűnt. elég sok mondat kezdődőtt úgy hogy megmarkoltam a 22 centis...
a harmadik egy klasszikus, brideg jones naplója. 30as félalkesz csaj, aki állandóan azon sír hogy senki sem dugja. könnyű olvasmány, sok tanulsággal és szép reményekkel.

hogy tartsam magam a dodo időhöz most be is fejezem. 

5 megjegyzés:

Borcsa írta...

Jane Austen meg Bronte sisters, ha igazán csajosat akarsz. A Pride and prejudice utalásokat megértve a Bridget Jones sokkal szórakoztatóbb ugyanis...

Névtelen írta...

anna frank naplója alap :)

Unknown írta...

you are a fuckin nuttah.....but i knew that already. :) keep it coming, Ati, kurvajó. a zöldségekkel meg bírkózz, mert egy nap úgyis mindannyian vegetáriánusok leszünk.

Névtelen írta...

...a csirkemell-filé szeletek fedő alatt(!), serpenyőben, nagyon kevés olajon, tíz perc alatt pirosra sülnek -- ez, párolt zöldséggel nagyon finom :)

Névtelen írta...

szerintem ne olvass, inkább Írjál! a blogod pl. :-D